esittely / introduction   |   chihuahua   |   valioita / champions   |   tuonnit viennit / imports exports   |   in memoriam

 

esittely

enlish version at here...

 

Kun olin pieni, en saanut koiraa, enkä oikeastakaan muitakaan eläimiä, olin pahasti allerginen kaikille karvaisille eläimille... Minulla oli yksi marsu, siitä luovuttiin minun allergian takia, niin kävi valitettavasti seuraavallekin marsulle... Aikaa meni ja pystyin olla sukulaisten luona, joilla oli koiria, yhä kauemmin ja jopa yötä. Eräänä kesänä sain kaksi "tyttö" kania, jotka lisääntyivät kahteentoista, eli toinen oli poika... Niistä ei tullut allergiaa, purujen vaihdossa tuli hieman, mutta se ei haitannut. Minulla on myös ollut pari maakilpikonnaa ja erilaisia jyrsijöitä ja kaneja. Ja yhden kesän hoidossani oli aivan ihana ja hauska vuohi neiti, Mimosa, jota myös Päkättimeksi kutsuttiin. Akvaariokin on ollut vuosi kausia, viimeisimmästä, 720 litraisesta jouduin luopumaan tilanpuutteen ja vesivahingon takia.

Vuonna 1996 sain vihdoin ensimmäisen koirani, lk. chihuahua uroksen, Heron. Heron kanssa ei yhteiseloa kauan riittänyt... 1997 sain dalmatiankoira uroksen, Retin, joka jäi vanhempieni luokse asumaan. Äiti ei halunnut luopua siitä! Retin kanssa TOKO:iltiin kotipihassa, kun ei äiti kuskannut meitä koulutuksiin...

Omaan kotiin muutettuani alkoi chihuahua harrastus ja on ollut mutkia matkalla enemmän ja vähemmän... Chihujen kanssa ollaan käyty näyttelyissä ja match showuissa ja tokoiltu omaksi iloksemme joskus koiramäärän ollessa paljon pienempi.

Sitten piti saada "oikea harrastuskoira", joten otin sijoitukseen belgianpaimenkoira malinois nartun. Sen kanssa olla tokoiltu, harrastettu hakua, agilityä, näyttelyitä. Sain Taran omaksi yhden sijoitusvuoden jälkeen, eikä sillä ole pentuja teetetty. Vuonna 2007 ostin toisen malinoisin, käyttölinjaisen uroksen, Jedin. Jedin kanssa harrastamme suojelua ja TOKOa.

Uutena "harrastuksena" on linnut. Ensin ostin punarosellan, joka hyvin pian kuoli leukemiaan. Minulla oli myös pariskunta puna- ja valkokurkkuroselloja, jotka muuttivat tätini ja setäni aviaarioon. Tällä hetkellä minulla on siniviiriäisiä ja japaninviiriäisiä. Niistä lisää lintuni sivulta.

Siinä oli eläin historiani tähän mennessä... Sitten minusta hieman. Peruskoulu aikana olin mukana kaikissa tanssiesityksissä, joita väsättiin koulun juhliin ja kilpailuissa kävimme myös. Myös näytelmissä olin mukana. Ja ala-asteella olin mukana kuorossa. Sitten menin Lahden Ravitsemis- ja Matkailualan oppilaitokseen, suoritin Hotelli-, Ravintola- ja Suurtalousalan perustutkinnon. Olin melkein vuoden työttömänä, sitten menin puoleksitoista kuukaudeksi Kodittomat Kissat Ry:lle työharjoitteluun vuonna 2001. Syksyllä 2001 luin kuukauden ravintolakokiksi, pääsinkin sitten töihin, Eimolle Nokian kuoria tarkastamaan ja olin siellä kaksi vuotta. Salilla olen treenannut välillä säännöllisesti, välillä vähemmän säännöllisesti 2001 syksystä lähtien. Vuonna 2003 olin body fitness kisoissa, huonolla menestyksellä... Aloitin keväällä 2005  ratsastuksen ja tammikuussa 2008 capoeiran.

Keväällä 2004 kävin eläintenhoitoalan ammatit tutuiksi -kurssin, joka oli kolmen kuukauden mittainen. Anoimme työvoimakoulutuksena eläintenhoitajan ammattitutkinnon, jonka saimme läpi. 2006 helmikuussa valmistuin eläintenhoitajaksi. Koulutuksen aikana olin työssäoppimassa monenlaisissa paikoissa; hevossiittolassa, jossa järjestetään myös leirejä ja jossa on hevos- sekä pieneläinlääkärinvastaanotto, yksityisen omistamassa eläinkaupassa, kunnaneläinlääkärillä, jonka mukana pääsi mitä erilaisimmille tiloille käymään, eläinlääkäriasemalla, maatilalla, jossa oli lehmiä ja hevosia, highlander (lihakarja) tilalla, lintutarhalla, tallilla jossa oli issikkavaelluksia, ravihevosia ja siitostammoja, sekä yksi poni ori, koe-eläinlaitoksella (jossa työskentelin kuukauden sairasloma sijaisena 2006) ja eläinkauppa ketjussa. Monenlaista eläintenpitoa on siis nähty työssäoppimisten ja tutustumiskäyntien ansiosta. Pääsimme muun muassa kokeilemaan koiravaljakolla ajoa, issakkavaellusta ym.  Oman yrityksen perustin 2005. Olen myös ollut silloin tällöin eräällä ratsastuskoululla töissä. Tällä hetkellä opiskelen pieneläinhoitajaksi.

2001 keväällä suoritin koirankasvattajan peruskurssin ja syksyllä jatkokurssin. Olen käynyt kaikilla mahdollisilla Salpausselän Koirankasvattajien luennoilla ja monilla muilla luennoilla. Olen päässyt kesällä 2000 Hollolan Koirakerhon mätsäriin arvostelemaan pennut, veteraanit ja sekarotuiset. Se oli rankka ja vaikea tehtävä, mutta olisi kiva päästä uudestaan tuomariksi... Olen käynyt koetoimitsijakurssi 1:n keväällä ja agilitykoiran lihashuolto kurssin, 2003 helmikuussa koiranohjaajakurssin. 2007 kävin jalostusneuvojien peruskurssin. Toimin vuoden 2003 Salpausselän Koirankasvattajien varapuheenjohtajana, ja muutaman vuoden hallituksen jäsenenä. 2008 suoritun mikrosirumerkitsijän peruskurssin ja keväällä 2009 sain mikrosirumerkitsijä oikeudet.

Omien kotisivujeni lisäksi päivitän myös Chihuahua Ry.n sivuja 2.6.2008 alkaen (aiemmin toimin päivittäjänä 27.11.2002-30.4.2006). Lisäksi olen päivittänyt Metsäpirtin tallin kotisivuja 11.2004-?.5.2009 ja 6.10.2011-?.12.2013)

 

 

OLEN
 Eläintenhoitaja koulutukseltani
Suomen Kennelliiton mikrosirumerkitsijä
 Suorittanut kasvattaja perus- ja jatkokurssin
 Suorittanut koiranohjaaja kurssin
 Suorittanut koetoimitsija 1 kurssin
 Suorittanut jalostusneuvojien peruskurssin
 Suorittanut mikrosirumerkitsijän peruskurssin
 Suorittanut koiranomistajan peruskurssin
 Suorittanut pieneläinkuljettajakoulutuksen
 Suomen Kennelliiton jäsen
 Suomen Belgianpaimenkoirat ry:n jäsen
Salpausselän Koirankasvattajien jäsen
 Suomen Palveluskoiraliiton jäsen
 Suomen Koirankasvattajat ry:n jäsen
 
Chihuahua ry:n jäsen ja olen yhdistyksen kotisivujen päivittäjä (aiemmin toimin päivittäjänä 27.11.2002-30.4.2006)

 

Kennel Shapiro´s   |   Heidi Santos Macias   |   040-7345650   |   heidi@shapiros.fi   |   Pennala